Hoteco, nummer 1 in betonkoeling

Temperatuurbeheersing is een term, die op de bouwplaats al goed bekend is. Hoe groter en complexer betonconstructies worden, hoe meer de behoefte bestaat om temperatuurontwikkeling en vooral temperatuurgradiënten binnen bepaalde grenzen te houden. Voor het afvoeren van de ontwikkelde warmte in het verhardende beton wordt steeds meer gebruik gemaakt van een ingestort koelbuizensysteem met daaraan gekoppeld een koelaggregaat. Hoteco levert speciaal voor betonkoeling gemaakte koelmengsystemen.

Gezien de omgeving waarin de machines staan opgesteld heeft Hoteco Koeling Service B.V. een koelsysteem ontwikkeld en samengebouwd waarin alle componenten beschermd zijn voor invloeden die een risico kunnen opleveren voor de betrouwbare werking. Onder alle weersomstandigheden kunnen werkzaamheden zoals onderhoud en instellingen plaatsvinden. Door plaatsing van meerdere modules kan aan nagenoeg alle benodigde koelcapaciteit voldaan worden, zonder dat hiervoor een groter stroomaansluiting dan 63 Amp. per machine benodigd is. Door de standaard afmeting van de machines is het transport en verplaatsing op de bouwplaats eenvoudig.

De bediening van het systeem is eenvoudig en er is speciaal rekening gehouden met “bouwplaatsomstandigheden”. Al onze aggregaten kunnen uitgerust worden met een aansluiting voor de rijpheidcomputer, afstandsignalering en alarmering d.m.v.een modem, timer voor uitschakelen van de stortpomp na de vereiste koeltijd, luchtcompressor voor het leegblazen van de stortslangen en verwarming in de winter voor het vorstvrijhouden van de machine. Hoteco Koeling Service B.V. kan tevens de berekeningen, tekeningen en materialen leveren en zodoende een compleet pakket voor u verzorgen. Hoteco Koeling Service B.V. is lid van de “Betonvereniging”.

Referenties

Hoteco Koeling Service B.V. realiseerde de koeling voor o.a. de Betuweroute, de HSL-lijn en diverse Rijkswegen, kunstwerken, onderdoorgangen, enz.

Ballast Nedam
Strukton
van Hattum en Blankevoort
Ippel
Heijmans
Besix
van Laere
VBK
GEKA
CFE
REEF
BOUYGUES
TBI
HBG
CKB
Max Bögl
Gebr. de Koning
Koop Tjuchem
Dura-Vermeer
BAM

Foto´s

download-de-folder

het voorkomen van scheuren