Hoe werkt airconditioning?

Traditioneel werkt een airconditioner als een koelkast: warmte wordt getransporteerd van de ene naar de andere plaats. Deze warmte-overdracht tussen twee locaties gebeurt door gebruik te maken van een koelmiddel. Eén van de voornaamste eigenschappen van een dergelijk koelmiddel is dat het gemakkelijk verdampt bij zeer lage temperaturen, waardoor warmte kan worden opgenomen.

U wilt alleen koelen?

koelenEen airconditioning systeem bestaat uit een binnendeel en een buitendeel. Dunne leidingen zorgen voor de onderlinge verbinding van de apparatuur. Het binnendeel zorgt voor circulatie van de lucht in de ruimte en neemt overtollige warmte op. Het buitendeel geeft deze warmte af aan de buitenlucht. Bij dit proces wordt bovendien vocht aan de ruimte onttrokken, wat eveneens een verkoelend effect kan opleveren.

U wilt koelen òf verwarmen?

Naast de traditionele airconditioningsystemen die alleen koelen zijn er ook systemen die kunnen koelen òf verwarmen. Daarbij zijn er twee uitvoeringen mogelijk:

>> De warmtepomp uitvoering

koelen_verwarmVrijwel alle Mitsubishi Electric airconditioners zijn ook leverbaar in een zogenaamde warmtepomp uitvoering die niet alleen kan koelen maar ook verwarmen. De koelcyclus wordt bij verwarmen omgedraaid. Er wordt dan warmte aan de buitenlucht onttrokken, die vervolgens aan de binnenruimte wordt afgegeven. Dit zorgt ervoor dat de warmtepomp een zeer hoog rendement heeft van ca. 300% (vergelijking: een HR cv-ketel heeft een rendement van ca. 107%).

Deze optie maakt het gebruik van een airconditioner rendabel gedurende langere periode van het jaar. Met een warmtepomp airconditioner kan de cv-installatie in het tussenseizoen uitgeschakeld worden of kan in de betreffende ruimte een radiator weggelaten worden. Een ander bijkomend voordeel is dat de warmtepomp airconditioner bij inschakeling warmte afgeeft.

>> De warmtepomp inverter uitvoering
Mitsubishi Electric heeft bij bijna alle modellen de mogelijkheid om te kiezen voor inverter gestuurde airconditioners. De inverter techniek zorgt ervoor dat de airconditioner uiterst snel reageert op elke verandering van het woon- en werkklimaat. De inverter systemen stemmen de te leveren koel- en/of verwarmingscapaciteit voortdurend af op de gewenste en gemeten binnen- en buitentemperatuur. Hierdoor ontstaat een stabiel, tochtvrij binnenklimaat. De inverter systemen zijn uiterst stil en hebben een ca. 30% lager energieverbruik.

Meer info?mitsubishi_logo
Voor meer technische informatie verwijzen wij u naar de websites van Mitsubishi Electric.

button addi cool

wat zijn de mogelijkheden