Airconditioning

Airconditioning is al lang geen luxe meer, door de moderne bouwtechnieken waarbij goede isolatie, lage vertrekken en veel glasoppervlak de regel is wordt een goede temperatuur en luchtkwaliteit een noodzaak.

Een beter binnenklimaat draagt bij aan betere werkprestaties. Installatie van een nieuw airconditioningsysteem kan zonder overlast en zonder verhindering van de werkzaamheden in de ruimte worden gerealiseerd. Individuele klimaatregeling is mogelijk. Designs van binnenunits worden steeds aangepast en aantrekkelijker gemaakt. Het geluid is tot zeer laag niveau teruggebracht. Het rendement van moderne airconditioningsystemen wordt steeds hoger en daarmee evenredig het energiegebruik lager. Het multi-inverter airconditioningsysteem is de meest recente ontwikkeling op airconditioningsgebied.

Voordelen airconditioning

 • Koelen en/of verwarmen.
 • Modulaire regeling.
 • Warmte- terugwinning.
 • Vele modellen.
 • Centrale- of individuele bediening.
 • 30- tot 50% energiebesparing door fuzzy logic-control.
 • Een buitenunit tot maximaal 16 binnenunits.
 • Buitenluchtventilatie mogelijk.
 • Komt in aanmerking voor subsidie.

Voor de aanleg van uw airconditioning systeem bent u bij Hoteco aan het juiste adres!

Koelen en Verwarmen

Naast de traditionele airconditioningsystemen die alleen koelen zijn er ook systemen die kunnen koelen én verwarmen. Vrijwel alle Mitsubishi Electric airconditioners zijn ook leverbaar in een zogenaamde warmtepomp uitvoering die niet alleen kan koelen maar ook verwarmen. De koelcyclus wordt bij verwarmen omgedraaid. Er wordt dan warmte aan de buitenlucht onttrokken, die vervolgens aan de binnenruimte wordt afgegeven. Dit zorgt ervoor dat de warmtepomp een zeer hoog rendement heeft van ca. 300% (vergelijking: een HR cv-ketel heeft een rendement van ca. 107%).

Daarnaast heeft Mitsubishi Electric bij bijna alle modellen de mogelijkheid om te kiezen voor inverter gestuurde airconditioners. De inverter techniek zorgt ervoor dat de airconditioner uiterst snel reageert op elke verandering van het woon- en werkklimaat. De inverter systemen stemmen de te leveren koel- en/of verwarmingscapaciteit voortdurend af op de gewenste en gemeten binnen- en buitentemperatuur. Hierdoor ontstaat een stabiel, tochtvrij binnenklimaat. De inverter systemen zijn uiterst stil en hebben een ca. 30% lager energieverbruik.

Verschillende mogelijkheden Airconditioning

Single Split systeem

Het ‘Single Split’ systeem bestaat uit één binnendeel en één buitendeel.

systeemtek-single

Multi Split systeem

Het ‘Multi Split’ systeem bestaat uit meerdere binnendelen die verbonden zijn aan één buitendeel. Dit zorgt voor economische, installatietechnische en esthetische (slechts één buitendeel) voordelen. Het is bij dit systeem bovendien mogelijk om later een uitbreiding te realiseren.

systeemtek-multi

Merkonafhankelijke leverancier

Hoteco Koeling Service B.V. is merkonafhankelijk leverancier van o.a.:

 • Losstaande splitsystemen
 • Koudwatersystemen
 • Kanaalsystemen
 • Multi-invertersystemen
 • Warmtepompen

Hoteco als merkonafhankelijke leverancier werkt vaak met de volgende merken:

Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric zorgt ervoor dat u een milieuvriendelijk, kwalitatief en betrouwbaar product in handen krijgt, dit word gerealiseerd door onder andere vertrouwen, kwaliteit, milieu en groei als principes.

Mitsubishi Heavy

Mitsubishi Heavy Industries airconditioners staan garant voor comfort. Met een Mitsubishi Heavy airco creëert u het hele jaar door een perfect binnenklimaat. Uw airconditioner is dus niet langer alleen om te koelen maar het hele jaar door een echte klimaatregelaar. Altijd de gewenste temperatuur in de ruimte.